Herdenking 2016

Herdenking 2014-01

Succesvolle herdenking op maandag 15 augustus 2016 met onder meer een indrukwekkend 'slaaplied voor volwassenen' van Blaudzun en overvliegende Catalina

Op 15 augustus herdenkt Nederland de capitulatie van Japan, waarmee op 15 augustus 1945 de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden definitief ten einde kwam. Bij de plechtigheid worden alle slachtoffers herdacht van de Japanse onderdrukking in Zuid-Oost Azië gedurende de Tweede Wereldoorlog.

"Het was een prachtige, indrukwekkende herdenking. Waardig en ingetogen."aldus een van de vele positieve reacties.

Dat was mogelijk dankzij de onmisbare inzet van vele vrijwilligers, sprekers,  partners en de duizenden betrokken bezoekers die bij het monument aanwezig waren. Maar ook de ruime aandacht van de NOS en andere media hebben het wederom mogelijk gemaakt dat vele honderdduizenden de herdenking thuis hebben kunnen volgen.

De toespraken bij het Indisch Monument, de voordrachten in het World Forum en die van de herdenking bij de Indische Plaquette in de Tweede Kamer zijn hiernaast te vinden.

 

U kunt ons bereiken via het contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rekeningnummer Stichting Herdenking 15 Augustus 1945

voor donaties: NL24 INGB 0000 697988

De BIC is : INGBNL2A